Fira jul i Åre

Om du längtar efter att fira en jul utan stress och press, så har vi det bästa tipset: fira jul på hotell. Och vad passar bättre än att kombinera det med skidåkning? Så, boka in en resa till Åre över jul, och njut av julmat, skidåkning och gnistrande snö, utan att behöva fixa allt själv. De flesta hotellen har prisvärda julpaket för dig som vill fira någon annanstans än hemma.

Det finns massor med bra hotell runt skidbackarna, och vill du ge dig själv en lyxig julklapp så väljer du ett hotell med spa i Åre. Efter att skiddagen är slut så njuter ni i spa:et en stund innan det är dags att klä om till middagen.

Skidåkningen i Åre

Skidåkningen i Åre är i världsklass. Här finns allt från gröna nybörjarbackar för barnen till världscup-backen där internationella tävlingar körs ibland. Åres skidsystem är egentligen tre, Åre By, Duved och Åre Björnen. De olika områdena har lite olika karaktär, och det gör att du kan variera din åkning dag för dag.

Precis som övriga SkiStar-anläggningar så är även Åre väl anpassat för barnen. Här finns barnområden med roliga terrängbanor, och den stora maskoten Valle är ute och leker med barnen varje dag. Självklart finns det också after ski-aktiviteter för barnen.

Den 23 december klär Valle granen i Björnen-området, och alla barn får gärna komma och hjälpa till. På julafton kan du göra Åre-klassikern 8 i 8:an, det vill säga åka 8:an klockan 8. Du får julmusik och glögg som en extra bonus förutom den härliga skidåkningen. 12.30 är det dags att säga god jul till Valle som gärna vill träffa alla barn innan de firar med sina familjer.

Övriga aktiviteter runt jul

Om du skulle tröttna på skidåkningen någon dag så finns det massor med annat att hitta på i Åre. Insup atmosfären runt Åre Torg, där du hittar massor med butiker, caféer och restauranger. Fika med lokalt rostat kaffe, och prova den berömda chokladen i strut från Åre Chokladfabrik.

Under julen finns tomten i en bod på torget, så att alla barn kan passa på att lämna en sista minuten-önskelista med sakerna de glömde på den förra listan.