Gör konferensen till en pangsuccé!

Planering är A och O för att göra en konferens riktigt lyckad, det vet alla som någon gång har varit ansvariga för det. De stora besluten är ofta ganska självklara – skaffa en lokal som passar för deltagarna och temat, ordna boende för alla, boka restauranger och catering, se till att det finns transporter till och från konferensen och alla programpunkter, planera eventuella kringaktiviteter.

Men när alla de stora besluten har fattats så finns det ju massor med detaljer som också behöver fungera och vara på plats. Sånt som kanske inte är det första du tänker på, men som ändå gör väldigt mycket för helheten. Exempel på sådant är valet av fikatillbehör, fruktkorgar, goodiebag, penna och papper, tillgång till vatten och kaffe…

Skaffa ett konferens-kit

När all planeringen väl är gjord så är det dags att förbereda det allra sista, och i det ingår att skaffa ett konferensapotek både för dig och för deltagarna. Värktabletter är det absolut första du ska se till att ha ett stort förråd av, för de har flera användningsområden – kom undan feber och minska huvudvärken som några deltagare troligen kommer ha morgonen efter.

Vätskeersättning bör du också se till att ha i ditt kit. Det kommer göra dig dubbelt så populär bland deltagarna, för visst är det så att det kommer vara någon eller några som är extra trötta morgonen efter.

Plåster och allergitabletter behöver du också ha, men det kommer mer sällan till användning.

Tänk på frukosten

Om du planerar för en konferens med övernattning, lägg då lite extra tid på att se till att frukosten är en riktigt lyxig buffé. För många kommer nämligen frukosten vara en av höjdpunkterna och något som de minns länge efteråt.

En storslagen frukost innebär att alla kan välja det de känner för, och äta antingen snabbt för att de prioriterar mer sömn, eller sitta länge för de njuter av allt som erbjuds på buffén. En gemensam frukost efter en kväll med god mat och dryck är också ett perfekt sätt att skapa en vi-känsla bland konferensdeltagare. Ofta flyter samtalen lättare på morgonen när man delar frukost.