Kombinera semester och fysisk aktivitet

Beroende på vad ditt syftet med din hotellvistelse är kan det vara ett ypperligt tillfälle att kombinera resan med lite fysisk aktivitet. På många hotell finns det ett gym att tillgå, och vissa har till och med en pool så att du kan simma några längder innan middagen. Nedan ger vi lite tips på aktiviteter du kan göra trots att du är utomlands, bor på ett hotell eller inte befinner dig i närheten av dina vardagliga aktivitetsplatser. 

Spring, simma, yoga

Om du har bokat några nätter på ett hotell för att du ska vila behöver du såklart inte köra det tuffaste passet på hotelles gym. Att ta en promenad, simma lite i hotellets pool och att köra yoga (anpassat efter ett hotellrums trånga utrymme) kan vara minst lika bra som att svettas på gymmet i en timme. 

Du kanske tycker om bollsport och skulle vilja träna lite fotboll, tennis eller basket? Hotell Skeppsholmen i Stockholm har sveriges första tennisbana utomhus och RC Hotell Jönköping ligger 400 meter från en naturgräsplan. Barn älskar bollsport – så ta med dig barnen dit och ha en rolig och fysisk aktiv stund tillsammans. 

Positiva effekter

Genom att röra lite på dig under din hotellvistelse är chansen stor att du får ännu härligare dagar. Passa på att upptäcka en ny stad under springturen eller promenaden och spela bollsport med kollegorna, kompisarna eller familjen för att skapa ännu starkare band till varandra.