Moderna transportmedel för storstaden

För alla som bor i en storstad har bilen blivit allt mer av ett problem. Parkeringarna, både vid hemmet och vid jobbet, blir färre och färre, bensinen blir dyrare och dyrare och försäkringspremierna skjuter i höjden. Dessutom blir antalet bilar bara större och större, vilket leder till oändliga köer och trafik som rör sig som om den körde i sirap.

Det har helt enkelt blivit dags för nya, moderna transportmedel att ta plats på scenen. Vi behöver enkla, smidiga och snabba sätt att transportera oss både på jobbet och fritiden. Det är inte längre hållbart att spendera en stor del av dagen sittandes i bilköer eller cirklande runt kvarter efter kvarter för att hitta en ledig parkeringsplats.

Alternativ till bilen

Så, vad finns det då för alternativ till bilen? Det första vi kommer tänka på är att skaffa en funktionell elsparkcykel. Det är ett bra och smart alternativ för kortare sträckor och turer – kanske för att köpa lunch eller ta sig till och från arbetet om du bor relativt nära.

För lite längre sträckor kan en elmoped vara ett vettigt alternativ som låter dig slippa flera av de jobbigaste nackdelarna med bilar samtidigt som du har fördelen av att kunna ta dig fram på de flesta ställen och ha mycket lättare att hitta parkeringsplats.

Manuella alternativ

Det finns förstås alternativ till bilar som inte drar någon energi alls. De innebär att du får driva dem framåt själv, med muskelkraft. För att de ska kunna fungera för dig behöver du ha dusch- och ombytesmöjligheter på jobbet.

En cykel är ett alternativ som kan vara värt att fundera på. Om du börjar cykla till och från jobbet så kommer du få en hel del motion på köpet. Kanske är transportcykling ett alternativ till annan träning för dig? Transportcykling fungerar bara när du har möjlighet att duscha på destinationen, så ofta behöver du komplettera en cykel med att åka kollektivt.

Att gå kan tyckas vara ett tidskrävande transportsätt som inte alls är något alternativ till bilen, men om du tänker efter finns det väldigt många fördelar med att använda sig av apostlahästarna. Förutom de uppenbara hälsofördelarna du får av att röra mer på dig kan du se promenadtid som en möjlighet till antingen avslappning eller fokusering. Om du lyssnar på poddar under tiden du går kan du använda tiden till att lära dig nya saker.