Njut av jobbresan

Det här med tjänsteresor är något som uppfattas väldigt olika beroende på om du reser mycket eller lite i tjänsten. Om du oftast arbetar på kontoret, och inte alls reser så kan en tjänsteresa vara en stor händelse, och något som lockar och erbjuder ett välkommet avbrott i vardagen. 

Om du däremot reser mycket i tjänsten blir plötsligt tjänsteresorna vardag, och mer av ett måste än en lyx. Många som reser ofta med jobbet vet det mesta om att maxa resorna så att de tar så kort tid som möjligt, och att boka det bästa bolaget för själva transporten. Men en sak som ofta glöms bort är att prova på olika hotell. Ofta väljer man samma hotell om det var bra nog första gången. Men för faktiskt njuta lite mer av jobbresan är ett tips att boka olika hotell, för att testa olika boenden och kunna njuta lite mer av tjänsteresan. 

Stockholmstips

Om du reser mycket inom Sverige kan det vara värt att undersöka om det skulle funka att istället skaffa ett kontor i Stockholm. Med ett centralt placerat kontorshotell kan du möjligen minska något på resandet och istället träffa kunder och leverantörer i Stockholm, på kontoret. 

Fördelarna med det här är att du slipper kuska runt Sverige. Dessutom har du ett fullservicekontor i Stockholm, där allt från infrastruktur som internet och telefon till möteslokaler och all teknik för videokonferenser ingår. 

Stockholm vimlar av häftiga hotell att prova på. Om du har ett kontor i stan så kan du välja hotell nära kontoret. Alternativt så kan du helt enkelt välja att prova hotell som du tycker verkar bra och intressanta. 

Övriga Sverige

Om du reser i övriga Sverige i tjänsten så finns det ännu fler möjligheter att prova på härliga hotell. Kör du bil kan du verkligen välja och vraka. Om du vill uppleva något annorlunda kan försöka byta ut hotellen i staden mot bed and breakfast-ställen lite utanför samhället och få en helt ny upplevelse. 

Oftast blir besöken på lantliga ställen mycket mer familjära. Dels eftersom hotellen har färre rum, och dels för att de inte drivs i någon storskalighet utan varje gäst ses som en unik individ. Den här typen av boenden kan göra tjänsteresan trevligare och mer familjär och det passar en del.