Tips för en framgångsrik konferens

När man ska arrangera konferens är det allra viktigast att man väljer rätt konferenslokal. Det ska vara rätt plats, rätt storlek och med rätt faciliteter. Skulle det passa bäst med en konferenslokal ute på landet, nära havet eller på ett slott där man verkligen kan få nya perspektiv och tänka utanför boxen? Eller är ni ute efter en konferenslokal nära kontor Vasastan? På ett coworking space som Convendum erbjuder de allt från kontor och coworking till konferens och coliving, vilket är optimalt om man snabbt och enkelt vill kunna samla alla på kort varsel.

Om konferensanläggningen ligger en bit utanför är det viktigt att man tar fram en riktigt effektiv resplan för alla deltagare, vilket resulterar i att man spar både tid och pengar. Om ni hyr kontor på Convendum behöver ni så klart inte lägga ut några pengar på logistik eftersom allting är samlat under ett och samma tak.

Sedan vill vi komma med en lite kontroversiell idé: fundera på om ni skulle kunna ha en helt mobilfri konferens. Detta kan man göra genom att samla in alla mobiler vid entrén. Sortera mobilerna i plastfickor alfabetiskt för att göra det enkelt för alla att hitta sin mobil på vägen ut. Det frigörs så otroligt mycket energi när hjärnan inte ständigt skiftar fokus till mobilskärmen

Lätta upp stämningen med en aktivitet eller en kul överraskning. Vad sägs om att avsluta konferensen med vinterbad? En varm bastu därefter följt av en välsmakande middag med ett glas rött som pricken över i:et.