En spartansk konferens och teambuilding

Beroende på vilket syfte man har med sin konferens kan man även titta på alternativ till de välinredda, exklusiva konferensanläggningarna. Kanske man har teambuilding och samarbete som syfte och mål. Då går det alldeles utmärkt att titta efter mer spartanska lösningar för konferensen. Vandrarhem är ett billigt och intressant alternativ i teambuildingsammanhang. På ett vandrarhem delar flera personer samma rum och ofta lagar man maten tillsammans i egna köksutrymmen med så kallat självhushåll. Det kan bli en prövning för ledargruppen eller personalteamet. Det kan bli en kul grej som testar och utmanar personalgruppen. Man ska inte vara rädd för att lösa slitningar och konflikter inom företaget genom att utsätta alla inblandade för press. Ofta består konflikterna så länge som man inte tar upp dem till ytan för vädring. Att då köra iväg hela gänget till en anläggning där man verkligen kommer varandra in på livet kan få bomben att brisera och de verkliga problemen att utkristallisera sig och komma upp till ytan. Det är först då det är möjligt att ta itu med dem. Man kan klargöra för gruppen som ska åka vad syftet är med konferensen; att komma varandra närmare och stärka teamkänslan.

Vandrarhem finns över hela landet och i olika typer av omgivningar, fjäll- eller stadsnära. Att förlägga konferens med temastärkande syfte i omgivningar med möjlighet till mycket utomhusaktiviteter kan vara en bra idé. Vill man belöna, snarare än stärka, så kan man förlägga konferensen till anläggningar som Stockholm/Långholmen Vandrarhem, Stockholm/Zinkensdamm Vandrarhem mitt i stan, och för mer teambildande aktiviteter passar Kapellskär- eller Möja Vandrarhem till exempel. Runt Åretrakten finns flera vandrarhem som är året-runt-öppna och där finns rikliga möjligheter till aktiviteter året runt och man kan även anlita guider och lekledare som hjälper till med att ordna lämpliga aktiviteter. Man ska alltså inte förakta mer spartanska konferenslösningar, åtminstone inte om man vill stärka och svetsa samman väl fungerande team.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *