Lyxhotell till budgetpris

Nu när det är senhöst, men inte riktigt vinter än finns det stora möjligheter att prova på riktigt lyxiga hotell i till exempel Åre, till mer eller mindre budgetpriser. Som en bonus får du dessutom möjligheten att vara nära naturen i all dess höstprakt. Väljer du ett hotell med spa kan du kombinera naturupplevelser med härliga stunder i badet.

Men… Äre på hösten, efter sommarsäsongen och innan snön har lagt sig och skidåkningen kommit igång? Kan det vara något? Oh, ja! Förutom möjligheterna till bra boende för en liten peng är det också en strålande möjlighet att gå på tur på fjället. Att uppleva Åre by med en lite mindre mängd turister är också en upplevelse att rekommendera. Den familjära och inbjudande stämningen märks lite tydligare när det inte är riktigt lika mycket människor i farten.

Åre – ett restaurangmecka

Om du inte har upptäckt det tidigare så är det definitivt dags att göra det nu – Åre är ett paradis för dig som gillar bra mat! Det är lätt att hitta en bra restaurang i Åre, och du kan välja i princip vilket kök du vill. Och återigen – när mängden turister är lite mindre är det lättare att känna sig som en i familjen i byn.

För den som är intresserad av dryck är Åre också ett givet resmål. Här finns både fantastiska vinbarer med ett utbud som matchar vilken storstad som helst och inte mindre än fyra bryggerier som gör sitt eget öl.

Närhet till naturen

När det är mörkt och regnigt kanske inte naturen är det som lockar mest. Men där vill vi försöka ändra din inställning lite. En mörk och regnig vardag när du ska till jobbet är förstås inte superpeppande, men om du har möjlighet att klä dig rätt och ge dig ut på fjället en fuktig höstdag är det en helt annan sak!

Gråtonerna i luften som bryts av genom naturens höstfärger kan vara helt fantastiska. Den fuktiga luften som får ditt hår att lockas vid öronen och i pannan hjälper också till att få dig att känna att du lever och är en del av naturen och dess kretslopp. Genom att vandra någon av lederna som ligger nära Åre kan du tillbringa tid utomhus och röra på kroppen, och kanske får det dig att ändra uppfattning om årstiden vi befinner oss i just nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *