Konferens på Fjällbäckens Lodge i Funäsfjällen

Om du letar efter en konferensanläggning som är något utöver det vanliga så ska du ta dig en titt på Fjällbäckens lodge i Bruksvallarna. Här ordnas konferenser och möten för 5 till 30 personer. Ni bor tillsammans i ett hus bestående av 6 sammanbyggda timmerstommar, och rummen är enkel-, dubbel- och 4-bäddsrum.

Du kan välja på självhushållning och hel- eller halvpension, och väljer du inte självhushållning är maten verkligen i toppklass och lagad av lokala råvaror. Det finns även ett eget bageri på området, så allt bröd är nybakat och superfärskt.

Aktiviteter

För konferensgäster erbjuder Fjällbäckens Lodge än mängd aktiviteter, de flesta på något sätt kopplade till skidåkning. Exempel på detta är off pist-jakt, heliski och topptur, men även skotersafari och isklättring finns att tillgå.

Tänk på att de flesta aktiviteterna är ganska utmanande, och även om nivån anpassas till deltagarna så krävs det en viss grundfysik och kondition för att få ut mesta möjliga av dagarna.

Eftersom Fjällbäckens Lodge ligger i Bruksvallarna är det aldrig lång till längdåkningsspår, så om ni inte vill ha någon uppstyrd aktivitet är det inte mer än 350 meter till närmaste längdåkningsmöjlighet.

Bruksvallarna

Bruksvallarna är dalgången i Ramundberget, och området är välkänt bland alla längdåkningsfantaster. Här hittar du 11 mil preparerade spår under hela säsongen, som börjar i oktober och slutar i april. under februari spåras det dessutom ytterligare flera mil uppe på fjället.

För att f åka i spåren behöver du ett spårkort, och detta ger dig även fri transport med skidbussen som tar dig mellan de olika byarna och spåren. Perfekt för den som vill se så mycket som möjligt, eller för solälskaren som vill följa solen under dagen.

Alla som har testat att åka längdskidor vet att det är tekniken som avgör hela upplevelsen. Om du känner dig det minsta osäker, eller kanske bara lite rostig, så finns Mikaelas skidskola för dig. Här får du hjälp med både det stora och det lilla, och nivån på instruktionerna anpassas helt efter dina behov.

Behöver du hyra utrustning, eller kanske uppgradera din egen, så finns det en sportshop precis vid skidstadion som gärna hjälper till. Här kan du även hyra årets nyheter för att testa om du är sugen på det, för alla vet ju att skidåkning är en materialsport. Självklart bistår sportshoppen även med vallatips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *