Utmanande teambuildingaktiviteter

Olika former av teambuildingaktiviteter är ett vanligt förekommande inslag på kick-offer eller andra företagsevent. Syftet med aktiviteterna är att svetsa samman gruppen som utför dem, för att öka de anställdas trivsel och engagemang på jobbet. Att ägna sig åt gemensam problemlösning i en miljö skild från det dagliga arbetet ger deltagarna en möjlighet att visa nya sidor av sig själv, och att upptäcka nya sidor hos sina kollegor och lagkompisar. Eftersom miljön och uppgifterna är nya kan också det hjälpa till att flytta sig utanför den vanliga rollen i teamet. Oftast kombineras teambuildingaktiviteter med en gemensam middag, och ibland även med övernattning. Det finns mängder med konferensanläggningar som erbjuder olika former av teambuilding, så bara leta på nätet för att hitta det som passar dig om inget av förslagen nedan faller dig i smaken.

Höghöjdsbana

En gruppaktivitet i en höghöjdsbana är en rejäl utmaning för både gruppen och individen, där vissa behöver ta sig långt utanför sin bekvämlighetszon och verkligen utmana sig själv. Höghöjdsbanor finns i flera olika svårighetsgrader och höjder, och på flera ställen i Sverige. Gemensamt för dem alla är att säkerheten är viktig och att klättringen inleds med en säkerhetsgenomgång med en erfaren instruktör. Instruktören följer sedan med er under hela aktiviteten, för att hjälpa till under banans gång. Som teambuildingaktivitet kan man göra både en gemensam klättring eller så kan man dela upp sig i flera lag och göra klättringen till en tävling, både i tid och med olika poängutmaningar längs banans sträckning.

Äventyrskampen

Om ni vill dela upp er i lag så kan ni välja att genomföra en äventyrskamp, en trekamp högt uppe i luften med grenar inspirerade av teve-showen Gladiatorerna. Tävlingsgrenarna kan även göras om för att kräva mer samarbete och en större laginsats.

Combat Archery Tag

Combat Archery Tag är en variant av paintball, fast med pilbågar istället för gevär med färgkulor. Alla deltagare får varsin pilbåge och därefter ska de försöka träffa måltavlor och varann i tre olika deltävlingar; prickskytte, capture the flag och last team standing. Pilarna har självklart vadderad spets, men det innebär inte att det inte känns när du får in en träff på din motståndare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *