Besök det mångkulturella Malmö

Om du vill känna dig som om du är utomlands fast du är kvar inom Sveriges gränser är Malmö ett perfekt resmål. Här samsas kontinenten och en mängd olika kulturer, och alla får plats.

Till Malmö tar du dig lätt med tåg och centralen ligger mitt inne i staden så du behöver inte fundera på hur du ska hamna centralt. Bussar transporterar dig sedan lätt vidare dit du ska om du inte vill gå.

Både nöjesutbudet och möjligheterna till kultur är stora i Malmö, men om du trots det skulle känna att du söker något mer så ligger Köpenhamn bara 20 minuter bort med tåg.

Boende

Det finns mängder med centrala hotell i Malmö och här tipsar vi om några av dem.

The More hotel är ett lägenhetshotell som erbjuder fyra olika storlekar på sina rum. Alla rum har ett kitchenette så du kan laga mat på egen hand om du skulle vilja. Hotellet ligger bra placerat mellan Södervärn och centrum, så du har nära till allt.

Elite Hotel Esplanade ligger fem minuters promenad från centralen och runt hörnet har du Lilla Torg med hela dess mat- och nöjesutbud. Rummen på Elite Hotel Esplanade är smakfullt inredda och känns lyxiga.

Mat

Malmö känns som flera städer i en och samma stad, speciellt när det gäller matutbudet. Gemensamt för hela Malmö är dock falafel. Ingenstans i Sverige får du så god och prisvärd falafel som i just Malmö, så var noga med att inte lämna staden utan att ha testat minst en gång!

Runt Lilla Torg hittar du flera högklassiga matställen med flera av världens olika kök representerade. Gillar du japansk finns till exempel Izakaya Koi, och vill du hellre äta indiskt väljer du Green Chili.

Precis runt hörnet från Lilla Torg hittar du Bastard, som är välkänt för sin fantastiska mat. Även Vollmers, som har två stjärnor i Guide Michelin ligger i närheten.

Väljer du istället Möllevångstorget så hittar du lite mer rustika hak, som bland annat Scandwich som gör mackor att dö för.

Lite längre söderut, på Södervärn, hittar du en mängd restauranger som får dig att känna dig som i ett helt annat land. Det är inte ens säkert att de har skyltar på svenska men maten smakar ljuvligt ändå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *