Låt årets påskresa gå till Gotland

Med några röda dagar så är påsken är den perfekta tiden att besöka Gotland. Påsken är det inofficiella startskottet för säsongen på ön, och förutom en massak påskrelaterade evenemag så öppnar hela ön upp och välkomnar besökarna. Caféer, restauranger, loppisar och butiker drar igång på allvar och erbjuder avkoppling och förströelse.

Naturen finns alltid nära på Gotland, och eftersom påsken ligger ganska sent i år så har förhoppningsvis våren hunnit en bra bit på väg mot sommar så du kan njuta av solsken och vackert väder under din vistelse. Badväder kanske det inte har hunnit bli, men den modiga doppar åtminstone tårna i Östersjöns bräckta vatten.

Boende

I Visby finns det gott om hotell att välja mellan, oavsett om du letar efter hotell, vandrarhem eller Bed and Breakfast. Välj det som passar, och då staden är liten ligger allt centralt.

Kalk Hotell ligger vackert beläget med utsikt över Almedalen och Östersjön. Här finner du snyggt inredda rum med alla bekvämligheter. Frukostmatsalen har högt i tak och lampkronor, vilket ger en touch av historia som knyter an väl till den medeltida staden Visby utanför dörren.

Hotell Slottsbacken är ett annat alternativ som också ligger mitt i stan. Hotellet erbjudr flera olika typer av rum i olika prisklasser. Alla är fräscha och snyggt inredda. Självklart finns det både teve och wifi på rummen. På morgonen erbjuds en trevlig frukostbuffé som gör all gäster glada.

Aktiviteter

Under påsken anordnas det en mängd aktiviteter runt hela Gotland. Bland annat kan du delta i den årliga påskmarschen i Visby. På skärtorsdagen varje år samlas flera tusen utklädda påskkärringar för att marschera mellan Österport och Almedalen. Starten går klockan 16, men redan från klockan 14 kan du får hjälp med sminkning på Österport. Alla barn som är utklädda får varsitt påskägg och bland alla som är utklädda lottas det ut fina priser.

Om du är kulturintresserad så kan du besöka påskfestivalen som har till syfte att sprida påskens budskap genom dansföreställningar, konserter och konstutställningar. På långfredagen klockan 12 är det en dans- och musikföreställning i Visby Domkyrka, och här ser du också en utställning av skulpturer av Ann Wolff.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *