Downtown Camper

Downtown Camper är Scandics femte signaturhotell, och precis som de övriga signaturhotellen får Downtown Camper en unik interiör. Hotellgästerna bjuds in till ett base camp för urbana upptäckare av en “lifestyle concierge” och får även tillgång till en “in room bartender”. Med det här konceptet vill Scandic låta naturen flytta in i den urbana miljön, och göra hotellet till en naturlig mötesplats för både resenärer och stockholmare. För att förenkla för gästerna att utforska Stockholm finns det utlåning av cyklar, skateboards och kajaker i lobbyn. I lobbyn hittar du också ett pingisbord, och boll och racket får du låna i receptionen. Självklart finns det wifi och mängder med loungeutrymmen i lobbyn om du vill sitta här och arbeta. Det finns också flera ytor som är tänkta för konferenser och bokade möten, så letar du efter en lämplig miljö för något speciellt på jobbet så är det här ett alternativ.

Rummen

Downtown Camper by Scandic är ett av Scandics största hotell, med nästan 500 rum. Många av rummen är interconnected, det vill säga dubbelrum med en dörr mellan. Detta kan vara ett bra alternativ om du reser med barn som börjar bli lite för stora för extrasäng i föräldrarummet. Alla rummen har stora fönster med djupa nischer. I dessa har inredningsbyrån Stylt inspirerats av hotell i New York, och placerat ut tjocka madrasser, vilket ger en perfekt spaningsplats för att hålla koll på folklivet utanför.

Restaurang Campfire

På restaurang Campfire samsas smaker från hela världen på menyn, som består av “comfort food”, tolkat av kökschefen Claes Benediktsson. Rätterna är “sharing dishes”, det vill säga att rätterna serveras på fat med uppläggningsbestick. Självklart finns det vegetariska och veganska alternativ bland rätterna, liksom en hel del ytterligare allergianpassningar. Restaurangdelen lyckas med konstycket att vara mysig och välkomnande trots att den är väl tilltalande.

Brunkebergs torg

Brunkebergs torg ska gå från att vara ett bortglömt torg till att bli folkligt och livligt. Transformationen inleddes i början av 2017, när man invigde “Urban Escape”-kvarteret och Petter Stordalens hotellkomplex “At Six” och “Hobo”. Snett emot dessa har nu Downtown Camper by Scandic slagit upp portarna, och hotellen har kommit närmare själva torget genom uteserveringar, takbar och ett rooftop spa. Hotellen vänder sig till ett ungt, urbant och aktivt klientel som jobbar för en hållbar livsstil. För att göra själva torget modernare har det stensatts med granit, och fontänerna har byggts om. Tanken är att framöver anordna många olika evenemang på Brunkebergs torg, och därmed komplettera det större Sergels torg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *