En weekend i Göteborg

Unna dig en paus från vardagens stressiga ekorrhjul, och boka en weekend i härliga Göteborg! I Sveriges andra största stad finns det mängder med saker att se, museum att besöka och aktiviteter att göra, för att inte tala om all shopping och det fantastiska utbudet av restauranger med mat från världens alla hörn. Ett besök Fêskekörka är givet under ditt besök i staden, liksom en promenad längs Avenyn. På Götaplatsen, längst upp på Avenyn, kan du dessutom slinka in på Göteborgs Konstmuseum för att få du lite kultur till livs. Vill du hellre koppla av med att läsa några tidningar i lugn och ro ligger Stadsbiblioteket också precis här. Runt Grönsakstorget och Domkyrkan ligger shoppingkvarteren, och här kan du leta i inredningsbutikerna efter Göteborgs posters som minnen av helgen.

Mat

Eftersom du har tagit en paus från vardagen inleder du middagen på Champagnebaren Forssén&Öberg. Här finns det en mängd champagne på glas, om du vill prova flera olika märken och stilar. För att reta hungern kanske du lyxar till det med några ostron till? Efter fördrinken kan ni gå vidare till restaurang Familjen som serverar västsvensk gourmetmat med en lokal touch. Det finns fasta menyer till förmånliga priser, men självklart finns det en à la carte om du vill komponera din egen meny. Restaurang familjen är också berömd fr sina drinkar, så spara lite utrymme för en drink eller två.

Boende

Det finns massor av härliga hotell i Göteborg, här kommer några tips. Hotell Eggers ligger mitt i stan, och är ett gammalt härligt klassiskt hotell, inrett i en lyxig stil med känsla från 1900-talets början. Letar du efter något modernare boende så ligger Clarion Hotel Post i det gamla posthuset mittemot. Clarion Hotel Post har gym och spa och en pool på taket och passar perfekt för dig som bara vill lyxa på hotell en helg. Om du reser utan barn och är sugen på överdåd så ska du definitivt checka in på Dorsia hotell, vars inredning bäst beskrivs som maffig sekelskifteslyx med boudoirkänsla. Passar inget av dessa med vad du hade tänkt dig så är det bara att leta vidare online för att hitta vad du söker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *