Stopover i Stockholm

Om du bara ska göra ett kortare stopp i Stockholm är det väl värt att välja ett hotell centrala Stockholm. Minskar du på transporttiden så har du ju mer tid till annat, som sightseeing, shopping eller restaurangbesök.

För att få en smak av Stockholm behövs inget jättelångt stopp, utan bara med en hotellnatt kan du få en Stockholmsupplevelse som ändå är värd sin tid. Börja med att checka in på hotellet vid 15-tiden. Efter en snabb koll på rummet och en dusch är du redo att ta dig an staden och se vad den kan erbjuda.

Se dig om i staden

Njut av en långsam eftermiddag, strosa runt och passa på att titta på shoppingstråken runt Norrmalm. Gå en sväng runt Östermalm och titta på de vackra husen.

Ta ett glas eftermiddagsvin på en uteservering i Vasastan och titta på folk. När det börjar suga i magen är det dags att röra på sig igen.

Middag

Ta en tidig middag på någon av krogarna i området, kanske Taverna Brillo eller Nybrogatan 38. Eller varför inte rent av Riche? Inled med en drink, och försjunk i menyn. Verkar förrätterna intressantare än varmrätterna så satsa på förrätter istället för varmrätter. Självklart väljer du en dessert och en kaffe när du har ätit dig nästan mätt.

Drinkar

Det finns en mängd ställen med en drinkmeny som lockar i Stockholm. Sjögräs satsar på romdrinkar, medan Tjoget och Tap Room har en bredare profil. Häktet gör också bra drinkar, och där kan du dessutom dansa dig genom natten. Självklart tar du varannan vatten, det är ju en dag imorgon också.

När du känner att du har fått nog för natten tar du dig tillbaks till hotellet, och kryper ned i den nybäddade sängen.

Frukosten

Det bästa med att bo på hotell är frukosten! Vakna till en stor fantastisk buffé där du kan välja mellan allt du kan tänka dig. Nybakat bröd, färskpressad juice, mängder med pålägg, yoghurt, färsk frukt och massor med hett kaffe. När du är klar med den nyttiga delen är det dags för sötsakerna. Croissanter, pannkakakor och bullar av flera sorter finns,  och du låter frukosten ta lång tid och bläddrar i en tidning medan du äter.

Oj, nu är det dags att checka ut och fortsätta vidare, efter ditt korta stopover i Stockholm! På återseende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *