Hotellfrukost

För många är hotellfrukost synonymt med lyx, och en stor del av hotellupplevelsen som sådan. Många hotell har börjat profilera sig med en stor miljöhänsyn, och detta visar sig oftast genom att frukosten genomgående är ekologisk, och ofta med en så stor del närodlade produkter som möjligt, utan att tumma på varken utbud eller kvalitet. Känslan av att vakna och sedan göra sig i ordning i sin egen takt för att gå till frukosten som står uppdukad, med en mängd godsaker som du inte brukar ha på din vanliga tisdagsfrukost, och dessutom veta att du varken behöver duka av eller diska efter dig förhöjer semesterkänslan flera snäpp. Vad som ska finnas på den ultimata frukostbuffén varierar förstås från person till person, men det tycks finnas en hel del gemensamma nämnare.

Bröd

På frukostbuffén på hotell brukar det finnas ett stort urval av olika sorters bröd och frallor. För att alla ska kunna få sin frukostmacka finns det också ofta flera olika glutenfria alternativ för den som av olika anledningar undviker gluten. I de allra flesta fall finns också formbröd, och en brödrost så att det går att göra toast för den som önskar. Till brödet brukar det finnas ett stort utbud av pålägg, som skinka, salami, olika sorters ostar och till och med en ostbricka på en del hotell.

Varmt

Kombinationen av salt, krispigt bacon och en len äggröra är för många höjdpunkten på en hotellfrukost! Oftast finns det också stekta eller grillade tomater, samt något slags korv. Om hotellet har en riktigt stor frukost så kan det också finnas köttbullar, stekt svamp och till och med vita bönor i tomatsås, så att det går att göra sin egen “full English breakfast”. Föredrar man kokta ägg så brukar det också finnas, både lös- och hårdkokta.

Sötsaker

För att få till den riktiga lyxkänslan så har de allra flesta hotellfrukostar ett rikt utbud av sötsaker och desserter. Croissanter, kanelbullar, muffins och donuts finns ofta, för att ge en söt avslutning av frukosten. I många fall finns det också pannkakor eller våfflor, med sylt och grädde till. De allra flesta frukostbuffér dukar upp med uppskurna färska frukter, för den som vill ha en fräsch avslutning på frukosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *