Personlighet och val av hotell

Vilka val vi gör här i livet grundar sig på våra vanor och erfarenheter. Något vi alla har gemensamt oavsett bakgrund och status är att så länge vi alltid gör samma val kommer vi att missa nya dimensioner av livet. Väljer man hotell som erbjuder exklusivitet, förstklassig service och oklanderliga omgivningar så blir även det hemtamt tillslut, d.v.s. som det alltid har varit. Det kan vara intressant att bryta sina mönster i mån av möjlighet. Det kan alltid finnas begränsningar i valmöjligheter, som till exempel ekonomiska resurser, men det är huvudsaken att valen vi inte gör beror på bristande fantasi.

Det finns många fantasifulla och intressanta alternativ bland hotell, turist- och konferensanläggningar och många möjligheter till att bryta sina invanda mönster och införskaffa nya erfarenheter. Under de senaste 10-15-åren har det blivit allt vanligare att de som driver anläggningarna tänker utanför boxen och skapar egna nischer och egna unika varianter av anläggningar. Det finns mycket att utforska. Människorna bakom de unika koncepten drivs av en vilja att förverkliga sina idéer. Det är verklig passion som har skapat Jukkasjärvi ishotell och inspirerar upphovspersonerna till att årligen mejsla fram konceptet igen.

Vilken typ av upplevelser, val av logi och restauranger avgörs allt för ofta av vanemönster. Människan är ett vanedjur. Dock behöver man ibland bryta sina gamla vanor för att utvecklas som människa. Tänk bara på den där promenadrundan du brukar ta. Du går samma väg varenda gång, inte sant? Prova gå åt motsatt håll och ta promenadrutten bakifrån och fram så att säga. Du kommer att märka att det dammar av dina gamla vanor och ger dig ny energi. Detta gäller allt. Det är utvecklande att testa nytt och det gäller även hotellkoncept och resor. När det gäller resor håller vi oss ofta till våra favoritresmål. Här får du tipsen som förändrar resrutten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *