Kombinera konferens och julfest

Nu närmar sig slutet av året, och det börjar bli dags för en sammanfattning av vad som hänt, vad som gick riktigt bra och vad som kan göras bättre nästa år. Ett perfekt tema för en mini-konferens, helt enkelt. Planera in några timmars konferens tillsammans med ditt team innan den årliga julfesten, så får du en perfekt kombination av arbete, reflektion och framåtblickande.

Själva julfesten är förstås ett stort event att planera, men det brukar ändå vara relativt lätt. Det finns ju ett givet format som funkar i de allra flesta fall, och det är mest detaljerna du behöver fundera över och besluta om.

Lokalen

Lokalvalet kan vara det svåraste när det gäller julfester. Det viktigaste är att den ska vara stor nog för att rymma alla deltagare. Ligger den avsides får du skaffa bussar för transport fram och tillbaka. Det kan ha fördelen att det finns en given slutpunkt för kalaset, och att festandet därefter får fortsätta i egen regi.

Om du har budget till det så rekommenderar vi att du väljer en lokal som har allt inkluderat – pynt, mat och dryck. Finns det inte underhållning inkluderat kan du oftast be om det som en extra service, liksom musik för dansmöjligheter under den senare delen av kvällen.

Om du ska pynta själv är det inte heller speciellt svår, om än lite tidskrävande. Passande pynt är glitter i mängder, julgranskulor i olika färger och massor av ljusslingor. Strö ut guldstjärnor längs mitten på borden, och dekorera med granris och mistelkvistar. Tänk ju mer, desto bättre. Mat fixar du lätt från en cateringfirma som oftast också hjälper till med glas, porslin och bestick.

Skänk en slant åt de som har det svårare

En tradition som är vanlig utomlands är att ge gåvor till hjälporganisationer till jul. Det är en vacker tanke som vi i Sverige kan ta efter.

För att göra det lite mer svenskt kan du anordna ett lotteri under julfesten. Köp ett par riktigt snygga posters och rama in, och ha dem som vinster. Sälj lotterna under förminglet och förrätten, och dra vinnarna till desserten. Var noga med att berätta vilket ändamål eller förening som lott-pengarna ska skänkas till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *