Udda och intressanta hotell

Annorlunda koncept och en möjlighet att få uppleva någonting utöver det vanliga när det gäller hotell. Svenskarna är bra på det och har mycket att erbjuda för den som vill ha nya intressanta erfarenheter.

  • Äldst i sammanhanget och mest känt sen några år tillbaka är Jukkasjärvi ishotell utanför Kiruna. Ishotellet mejslas årligen fram och är sig inte likt från ett år till ett annat. Sannerligen ett konstverk till hotell. Och på morgonen serveras varm lingondricka. En unik upplevelse.
  • Sala silvergruva, hotellet 155 meter under marken i gruvan Ulrika Eleonora. Gruvligt vackert! Den som unnar sig en natt i gruvans svit kommer att ha spenderat natten i världens djupast belägna hotellsvit. Dock inte ett alternativ för den klaustrofobiske resenären.
  • Kolarbyn Eco Lodge erbjuder en annorlunda natt i gammal kolarstil med övernattning på skinnfällar och enkelt tillagad kost. Där mitt i vildmarkens frid får varje hotellgäst uppleva gamla tiders atmosfär invid en öppen spis med sprakande brasa i varje kolarkoja. Ett unikt koncept som skapar ödmjukhet inför forna tiders, hårt arbetande män.
  • Norrqvarn i Lyrestad nordost om Mariestad erbjuder en trolsk natt i en stubbe eller en svamp. Skojig ide. De små husen har skapats av motorsågskonstnären Sören Niklasson och är ett fantastiskt utflyktsmål för framförallt barnfamiljer men man har även möjlighet att förlägga sina konferenser till denna trolska miljö.
  • Trädhushotellet Islanna i anslutning till Hornborgasjön är ett perfekt utflyktsmål för naturintresserade och framförallt fågelskådare. På morgonen hissas en frukostkorg upp till besökarna med bland annat färskt bröd som bakats vid öppen eld som förr i tiden.
  • Tree Hotel norr om Boden är precis som det låter ett hotell uppe i träden. Hotellgästerna erbjuds varsin “holk” högt uppe bland träden. Ett uppskattat hotellkoncept.
  • Segerstads fyr på sydöstra Öland erbjuder en övernattning med oslagbar utsikt.
  • Utter in, i Mälaren en bit utanför Västerås hittar du ett hotellrum under vattenytan, med panoramafönster så att du kan studera omgivningarna i Mälarens vattendrag.
  • Wrågårdens älg- och bisonpark utanför Falköping erbjuder övernattning i gigantiska älgar och bisonoxar och utanför, i hägnet, strövar de verkliga djuren som också serveras på restaurangen som satsar på ekologiskt och vilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *